Ți-ar plăcea să ajungi rapid să reușești în Network Marketing, accesând calea rapidă?

Nu cred că este pe lume vreun lider care face, sau a făcut Network Marketing să spună că nu a făcut nici o greșeală și totul i-a mers super. Fiecare greșeală ne ajută să fim antreprenorii care suntem azi.

Cea mai rapidă cale spre succes este să treci și prin eșecuri. Nu ai cum să analizezi, să îți planifici sau să faci totul perfect, fără a gusta și din greșeli. Pur și simplu nu este posibil!

Greșelile: doar o parte din proces

Indiferent de ce domeniu am vorbi și cu orice persoană de success am discuta, fiecare dintre ei au greșit pentru a ajunge unde este astăzi.

Cea mai mare prostie pe care o putem face este să credem că putem face ceva fără a greși, să planificăm totul la perfecțiune. Nu pica in capcana asta, te vei trezi că rămâi blocat/ă în perfecțiune. Să eșuezi este singura modalitate de a merge înainte, de a învăța. Evitarea eșecului este evitarea succesului.

Să nu crezi că prin acest articol nu vei mai greși… în cel mai bun caz poate vei învăța câte ceva și vei mai reuși să nu faci chiar toate greșelile pe care le-am făcut mulți, mai ales cei care nu am avut un mentor care să ne învețe, să ne îndrume. Și nu uita, avem nevoie de greșeli în viețile noastre, sunt un lucru bun și ele ne vor duce spre succes.

Împărtășind cu tine greșelile de mai jos, vei ajunge și tu să îți dai seama că pur și simplu sunt parte a unui proces. Vei învăța din ele și fiecare greșeală făcută sunt un semn că perseverezi, că crești și că te îndrepți spre o directive bună.

Greșeala # 1 | Nu ne tratăm afacerea ca pe o afacere 

Majoritatea dintre noi, mai ales la început, ne tratăm afacerea mai mult ca un hobby, decât o afacere. Ce se întâmplă făcând asta?

Nu este deloc bine să îți spui că vei lucra zilnic la afacerea ta, fără să îți și setezi exact numărul de minute pe care îl vei aloca zilnic… Rezultatele în Network Marketing apar din acțiuni zilnice. Așa că primul lucru pe care trebuie să îl faci e să îți planifici cât timp vei aloca afacerii tale, zilnic. Ia-ți o agenda înainte să mergi mai departe și planifică-ți acum timpul pentru afacerea ta.

Greșeala # 2 | Permiți ca motivele să devină scuze

Fiecare dintre noi începem să lucrăm la afacerea noastră pentru că vrem mai mult timp, mai mulți bani, mai multă libertate. Problema este că toți, în loc ca cele enumerate să fie lucruri care ne motivează, sunt fix lucrurile pe care le găsim ca și scuze: nu am destul timp, nu am bani.

Greșeala # 3 | Neîncredere în propria persoană

Când suntem ignorați de cineva sau primim acele răspunsuri de NU, riscăm să cădem în capcana NU-urilor și avem tendința să credem că fiecare persoană ne va respinge. Mai ales în primele zile ale afacerii noastre, am permis ca aceasta repsingere să ne țină blocați… mulți au și renunțat înainte să înceapă. Dacă rămâi blocat/ă aici, vei rămâne cu frica că vei fi respins de toată lumea. Trebuie să înțelegi și să accepți că oamenii nu te resping, ci pur și simplu își spun NU la ceva care nu le convine în acel moment, dar totul se poate schimba pe parcurs. Nu îți mai fă griji, mergi mai departe cu încredere și caută acele persoane deschise. Pe parcurs vei căpăta experiență și vei fi din ce în ce mai bun în a primi mai multe NU-uri. Nu uita, cu cât țțaduniț mai multe NU-uri, cu atât vei avea mai multe DA-uri.

Greșeala # 4 | Nu permite ca opiniile altora să îți dicteze acțiunile

Este o greșeală foarte mare. Fac și eu această greșeală de multe ori. Căutăm tot timpul aprobare la ceea ce vrem să facem și de multe ori ne schimbăm deciziile prin prisma a ceea ce cred alții. Mulți cei de lângă nu te vor susține și nu vor fi de accord cu ceea ce vei dori să faci. Va trebui să îți dai seama că opiniile lor nu îți vor plăti facturile și ratele.

Greșeala # 5 | Prospectarea este un joc de numere

Dacă vrei să reușești în această afacere, va trebui să fii conștient/ă  că prospectarea este un joc de numere. Nu rămâne blocat/ă în NU-urile pe care le vei primi, setează-ți un obiectiv de câte DA-uri trebuie să ai zilnic și lucrează la asta. Aceste numere vor funcționa tot timpul în favoarea ta!

Greșeala # 6 | Gestionează eficient echipa

În momentul cănd vei avea primii lideri din echipa ta, persoane care dezvoltă în rând cu tine, va trebui să începi să îți gestionezi timpul mai efficient. Pe lângă timpul pe care îl vei avea pentru prospectare de noi persoane, va trebui să îți faci timp și pentru a răspunde întrebărilor liderilor din echipă, să le oferi instruire. Pe parcurs, o data cu creșeterea echipei, vei începe să aloci mai puțin timp pentru prospectare și mai mult pe intruire. Asta nu înseamnă că te vei lăsa de prospectat… prospectarea este combustibilul afacerii tale. Este foarte important să îți sistematizezi strategiile și să ții cont tot timpul în procesul de intruire, că ești un lider și liderii conduc din față. Echipa ta va face ceea ce vei face tu, nu ceea ce le vei spune să facă. Am făcut greșeala asta de multe ori, să le spun lor să facă ceva și eu făceam altceva. Asta a însemnat o creștere mai lentă și chiar m-a dat înapoi.

Greșeala # 7 | Acordă prioritate Dezvoltării personale

Spune acest lucru împreună cu mine: Afacerea ta va crește împreună și la fel de repede cu tine!

Dacă vei dori să își creezi un venit cu normă întreagă, va trebui să lucrezi la fel de mult la dezvoltarea ta, cât trebuie sa lucrezi la afacerea ta!

Acordă-ți cel puțin 20 minute pentru Dezvoltarea ta Personală și învață-ți echipa să facă la fel. Succesul în această activitate este ca tu să devii persoana care să poată conduce o echipă mare și care să câștige venituri mari. Dacă te vei concentra și pe Dezvoltarea ta personală, rezultatele vor veni mai rapid!

Greșeala # 8 | Nu trebuie să rămâi în aceeași companie pentru totdeauna

Foarte puține persoane au norocul de a-și găsi din prima firma care să li se potrivească și să aibă rezultatele dorite. Mulți dintre noi am intrat în această industrie și după un timp am descoperit că firma cu care colaboram nu este ceea ce trebuie pentru noi. Greșeala este să rămâi prea mult timp blocat într-o anumită companie și să te zbați în loc.

Ai voie oricând să schimbi compania, mai ales dacă găsești conducerea, modelul de afacere și sistemul potrivit, pentru ca tu să îți atingi obiectivele!

Greșeala # 9 | Nu asculta prea multă lume deodată

Când este vorba de rețelele sociale sunt foarte mulți experți de la care poți învăța. De la fiecare poți învâța o mulțime de lucruri care să tea jute atât în devoltarea ta personală cât și să dobăndești o mulțime de unelte care să te ajute. Dar nu fă marea greșeală pe care am făcut-o eu, și sunt sigur ca o mulțime de persoane o fac… încearcă să acapareze o mulțime de informații, cursuri peste cursuri, webinarii… vei fi doar o victimă și te vei copleși cu atâta informație, vei devein confuz/ă. Încearcă să îți găsești doar câteva persoane de la care să înveți și care crezi că se potrivesc stilului tău.

Greșeala # 10 | Nu investim în afacerea noastră

Știu că îți este ușor să spui că vei investi în afacerea ta în momentul când vei câștiga mai mulți bani… nu o vei face prea curând. Învață și încearcă să îți creezi o cultură a investiției, fiecare investiție este esențială și îți va aduce rezultate mult mai rapide. De fiecare data când am făcut o investiție majoră, am avut o rentabilitate foarte bună. Este posibil ca de multe ori să nu vezi o creștere a afacerii tale, sau să rămâi blocat/ă mai mult timp la un nivel, este un punct în care trebuie să îți pui întrebarea dacă mergi tot așa sau ești dispus/ă să începi să investești.

Concluzie

Când devii antreprenor, greșelile fac parte din afacere. Singura modalitate de a evita greșelile în afacerea ta. este să nu lfaci nimic … și aceasta este cea mai mare greșeală dintre toate! 

După cum ai observant, în greșelile enumerate aici nu am vorbit despre cee am spus unui potential client sau ce videoclip a fost bun să îl trimit cuiva sau cum am greșit de multe ori pe Facebook.

Am greșit de multe ori cu lucruri care credeam că o să-mi aducă o reușită maxima, am testat de multe ori și am rămas cu buza umflată. Găsirea instrumentelor potrivite cu care să lucrezi și să le dai echipei tale îți va aduce o mulțime de încercări nereușite și frustrări.

Dar acestea nu sunt greșeli sau eșecuri , sunt pași necesari prin care va trebui să treci, să înveți. Și o să vezi că niciuna dintre ele nu îți va aduce o explozie a afacerii tale, succesul va veni prin  pașii mărunți pe care îi vei face zilnic.

Dacă ești dispus/ă să nu îți stea nimeni în calea succesului tău, vei rămâne concentrat/ă și vei avea curaj să încerci, să greșești. Dacă vei face toate astea, nimic nu te va putea opri să ajungi la succesul dorit

Ai învățat ceva din acest articol? Dacă da, impărtășește-l și altora!


Leave a Reply

Your email address will not be published.