Ti se pare usor sa gasesti sau sa dezvolti lideri MLM? 

Acesta este un subiect comun in discutiile MLM. Imi voi face putin timp si voi impartasi cu tine gandurile si ideile legat de aceasta tema

Personal cred ca este mult mai usor si mai rapid sa gasesti lideri decat sa ii dezvolti. Cred ca doar un mic procent din populatie are, sau si-a dezvoltat abilitatile de conducere. Doar 3% din randul populatiei are aceasta abilitate (daca e sa o luam la nivel national am avea 3% * 18.000.000= 480000 lideri).

Pana la urma cu 480000 de persoane cu capacitate de leadership cred ca este destul de bine.

Nu cred ca se naste cineva lider, dar cred ca oricine poate deveni un lider cu pregatirea corecta, mentorat si dorinta de a face acest lucru. 

Majoritatea au devenit lideri deoarece au avut dorinta de a conduce alte persoane, au avut acel ceva ce i-a facut pe altii sa-i urmeze si au cautat tot timpul sa-si dezvolte potentialul. Alti lideri au fost norocosi sa ajunga sa lucreze cu mari lideri care i-au inspirat sa devina lideri (asta mi s-a intamplat si mie).

Obiectivul tau ca lider ca sa te duci in sus este sa faci trei lucruri majore:

  • Primul obiectiv este sa cauti perspective cu calitati de conducere.

Cauta oameni pe care altii ii urmeaza si arata-le ca esti un lider. Acesti oameni au INFLUENTA, care este atributul cheie al unui lider. Sponsorizarea doar a unuia sau a doi dintre acesti oameni iti va permite sa construiesti o organizatie uriasa.

Oamenii pe care ma concentrez sunt liderii civili, liderii din online pe diferite nise, profesorii, antreprenorii și profesionistii.

Caut, de asemenea, oameni cu experienta in Network Marketing, lideri sau potentiali lideri de retele.

  • Al doilea obiectiv este identificarea persoanelor care sunt deja in echipa ta, care sunt lideri.  Acestia sunt oamenii cu care vei dori sa petreci cea mai mare parte a timpului

Aceste persoane le poti gasi si in adancimea structurii tale.

Ele sunt usor de identificat, sunt ocupati cu vanzarea cu amanuntul si recrutarea, participa la toate evenimentele, sunt conectați, pun intrebari tot timpul, te “streseaza’’ sa le dai informatii.

  • O a treia optiune este de a identifica persoanele din echipa cu potential de lider, cele cu cel mai mare potential, merita sa investesti o parte din timpul tau si cu ei, banii si energia ta pentru a-i transforma in lideri. Cred ca oamenii pe care îi dezvolti ca si lideri vor fi cei mai loiali fata de tine si vor fi pentru un timp indelungat, pentru ca ei vor aprecia ceea ce ai facut pentru ei, pentru stilul nou de viata.

La sfarsitul zilei ai nevoie de unul pana la cinci lideri cheie pentru a incepe sa faci o multime de bani in acest bussines.

Intotdeauna deschide ochii si urechile pentru liderii si oamenii cu potential de conducere.

Deci, ce ar trebui să faci? Ar trebui sa gasesti sis a dezvolti lideri MLM. Fa-le pe amandoua!!!


Leave a Reply

Your email address will not be published.