Fii înțelept și constant!

Vă voi prezenta mai jos câteva sfaturi care să vă ajute să vă dezvoltați afacerea de Network Marketing.

# 1 Nu implora oamenii să se alăture echipei tale. Caută oameni care sunt deschiși și caută ceea ce tu oferi. Da, intr-un final va trebui să faci vânzare, dar nu îți ocupa prea mult timp încercând să vinzi la greu sau să convingi pe cineva că afacerea ta este cea mai bunâ afacere sau că poate fi o afacere pentru el, își va da singur seama de asta daca îi oferi toate informațiile de care are nevoie.

# 2 Dezvoltați afacerea prin design, nu la întâmplare.

Ca orice afacere, ai nevoie de un plan de afaceri scris și un plan de marketing pentru afacerea ta. Nu poți să stai și să te aștepți la multe lucruri bune fără să nu ai un plan.

# 3 Promovează un eveniment săptămânal. 

Facem o afacere bazată pe evenimente. Indiferent dacă este vorba de un apel la o conferință 1 la 1, de un webinar sau de un eveniment live, postare de conținut de calitate, evenimentele sunt adezivul care să vă urce afacerea. Promovează evenimente precum succesul afacerii tale.

# 4 Trebuie să conduci, să călăuzezi și să-ți conduci oamenii. 

Majoritatea oamenilor noi au nevoie de un ajutor, babysitting și asistență. Trebuie să ai un plan de joc pentru noii tăi membri și să le spui spui exact ce să facă în continuare. De asemenea, ține cont de faptul că trebuie să îți petreci timp doar cu noii tăi oameni care sunt atenți la tine și vor face ceea ce le vei cere să facă. Aproximativ 90% dintre persoanele pe care le sponsorizezi nu vor asculta, nu vor face ceea ce le sugerezi sau nu vor fi antrenabile. Lasă acei oameni să meargă și să lucreze cu alții!

 

# 5 Liderii cred în compania lor, produsul, industria și ei înșiși. 

 Dacă nu ai credință în aceste patru lucruri, nu vei supraviețui în afaceri. Participă la evenimente, citește cărți, lucrează cu un mentor și rămâni în tranșee dacă dorești să construiești o credință.

# Cei mai mulți oameni sunt sceptici pentru EVOLUȚIE

 Este doar natura umană. Nu o lua personal.

 

# 7 Nu te compara cu alte persoane din compania ta sau din aceeași industrie. 

Toată lumea se află într-o altă etapă a călătoriei lor de succes, astfel încât comparația este sărutul morții. Ce poți face, fă o comparație între cine ești tu în prezent și cine ai putea să fi capabil să devii.

 

# 8 Stăpânește-ți emoțiile . Această afacere poate fi un roller coaster emoțional umplut cu urcușuri și coborâșuri. Dacă nu înveți să îți stăpânești emoțiile. Asigură-te că ai așteptări realiste, fii logic și învață să te desprinzi de ceea ce spun și fac alții ceilalți. Concentrează-te numai pe lucrurile pe care le poți controla.

 

# 9 Construirea unei afaceri de succes de orice fel necesită timp. 

 Oferă-ți timp și nu te arunca dintr-o afacere in alta, dacă ești convins de oportunitatea în care ești sau în care urmează să intri acordă-i cel puțin doi ani.

Un plan mediu durează un an sau doi doar pentru a sparge chiar sau pentru a face un profit mic și de la trei până la cinci ani pentru a avea o afacere în adevăratul sens al cuvântului. Aceasta este o afacere, nu o loterie. Asigură-te că ai așteptări realiste. Dezvoltă o viziune, obiective, un plan de joc și urmează cursul. Vei fi bucuros că ai făcut-o!

 

# 10 Oamenii se alătură întâi. 

 Perspectivele tale te vor urma mai mult decât prin prisma afacerii  pe care o împarți cu ei. Lucrează la abilitățile și atitudinea ta și fii cineva alături de care ei să dorească să lucreze.

 

# 11 Recompensează (atenție, nu material) pe toată lumea din echipa ta ori de câte ori este posibil, chiar și pentru cele mai mici lucruri. 

Cei mai mulți oameni din echipa ta vor face mai mult pentru recunoaștere decât pentru bani.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.